فایروال ابری (Cloud Firewall) چیست؟

فایروال ابری (Cloud Firewall) چیست؟

همین‌طور که تکنولوژی در اطراف ما تکامل می‌یابد، فایروال‌ها هم به قلمرو سیستم‌های ابری پای گذاشتند تا از قافله عقب نمانند، اما فایروال ابری (cloud firewall) چیست و آیا باید یکی برای خودتان دست و پا کنید؟

ابتدا لازم است در خصوص فایروال و کاری که انجام می دهند، توضیحاتی ارائه دهیم سپس به معرفی فایروال ابری و توضیحات مربوط به آن می پردازیم.

فایروال چیست؟

نام فایروال‌ از دیوار های آتش واقعی که برای جلوگیری از پخش شدن شعله‌ها در ساختمان ساخته می‌شوند، برگرفته شده است. اصولا فایروال‌ها در هاب‌های انتقال دهنده داده به کار می‌روند تا بتوانند وجود هرگونه فعالیت خطرناک یا بد‌افزار را شناسایی کنند. فایروال‌ها از دسترسی بدون مجوز افراد از بیرون شبکه به شبکه شما جلوگیری می‌کنند. اگر فایروال متوجه خطری از بیرون شود، از برقراری اتصال آن جلوگیری و از رایانه شما در برابر آن منبع محافظت می‌کند.

فایروال‌ها در شبکه خانگی نیز هستند. روتر و کامپیوترهای شما نیز دارای فایروال‌هایی هستند که از اتصالاتی که وارد یا خارج شبکه می‌شوند، مراقبت می کنند. شما می‌توانید حتی قوانین سفارشی برای فایروال خود فعال کنید، تا از چیزهایی که نمی‌خواهید مردم در شبکه شما ببینند جلوگیری کند. به عنوان مثال خوب است بدانید که فایروال‌ها توسط کارفرمایان استفاده می‌شوند تا از دسترسی کارمندان به اطلاعات طبقه‌بندی شده جلوگیری کنند.

فایروال‌ها چگونه یک محدوده امن ایجاد می‌کنند؟

در دنیای امنیت سایبری، یک مفهوم امنیتی به نام “محدوده امن” (perimeter) وجود دارد. محدوده امن در واقع یک دیوار دیجیتالی خیالی است که در اطراف شبکه شما کشیده شده است تا از نفوذ عناصر خراب کار به شبکه شما جلوگیری شود.

محدوده‌های امن در چه صورت از هم می‌پاشند؟

وقتی به جنبه عملیاتی بودن قرار دادن همه چیز در محدوده امن فکر کنید، متوجه می‌شوید که اوضاع آن‌قدرها هم صریح و ساده نیست. این روزها، کارمندان می‌توانند از هر نقطه ای حتی دورترین نقاط نیز کار کنند. کسب و کارها خدماتی را به کار می‌گیرند که از سرورهای محدوده امن آن‌ها، برای برقراری ارتباطات از خارج از محدوده امن استفاده می‌کنند.

با توجه به اینکه مرز ها گسترش یافتند، دیگر نمی‌توانیم در دنیای واقعی یک دایره، دور گروهی از رایانه‌ها و سرورها بکشیم و آن‌ها را محدوده امن بنامیم. با وجود افراد مجازی که خارج از سازمان به سرورهای محدوده امن متصل می‌شوند و همچنین افراد درون دفتر که از خدمات خارج از شرکت استفاده می‌کنند، مرزهای محدوده امن دیگر در کل جهان گسترش یافته‌اند. برای همین است که فایروال‌های محدوده امن دیگر کافی نیستند. در واقع ما به یک فایروال ابری نیاز داریم که بتواند ترافیک بین‌المللی که از منابع مختلف به سمت ما می‌آیند را پشتیبانی نماید.

فایروال ابری

فایروال‌های ابری چگونه به کسب‌ و‌ کار ها کمک می‌کنند؟

فایروال‌های ابری به این معنا هستند که کسب و کار ها دیگر لازم نیست به خدمات محدوده امن وابسته باشند و در عوض می‌توانند فایروالشان را به هر جایی که دوست دارند منتقل کنند.

به طور خلاصه، کسب‌ و‌ کار ها دو انتخاب دارند: اول اینکه یا می‌توانند یک فایروال ابری اجاره کنند یا می‌توانند فایروال مخصوص خودشان را بسازند. میزان اشتیاق شما برای ایجاد یک فایروال توسط خودتان مشخص می‌کند که کدام راه را انتخاب می‌کنید.

از مزایای فایروال‌های ابری می توان به اختصار به موارد زیر اشاره کرد:

  •  آسان بودن تنظیمات

فایروال‌ های ابری نسبت به فایروال‌ های معمولی خیلی ماژولارتر هستند. آن‌ها به این صورت طراحی شده‌اند تا تمامی ارتباطات را کنترل کنند. فایروال می‌تواند با خواسته‌های شما تطابق یابد. فقط کافی است به آن بگویید چه می‌خواهید تا آن را انجام دهند.

  •  تکامل یافتن فایروال‌ های ابری همگام با شما

فایروال ابری می‌تواند همگام با رشد کسب‌ و کار شما، تکامل یابد. این نوع از فایروال‌ ها یک راه حل انعطاف‌پذیر هستند که رشد کسب‌ و کار شما را متوقف نمی‌کنند و باعث می‌شوند دیگر نگران فضای سخت‌افزاری محدوده امن خود نباشید.

  •  به روز رسانی خودکار سیستم فایروال

اگر از یک FwaaS استفاده می‌کنید، شرکت پشتیبان فایروال شما می‌تواند اینترنت را نظارت کرده و حواسش به بد‌ افزار ها باشد. این خدمات شامل مقاومت در برابر تهدید ها می باشد. اما اگر از یک FwaaS معتبر استفاده کنید، شرکت ارائه دهنده آن می‌تواند هر موقع که تهدیدی پیش آمد، فایروال شما را تعمیر و آماده به کار کند.

  •  فایروال‌های سیستم زیر ساختار می‌توانند فضای اضافه‌تری داشته باشند

اگر از یک فایروال مبتنی برای IaaS استفاده می‌کنید، می‌توانید از فضای رایگان موجود در آن سرور برای چیز های دیگر مثل ذخیره کردن داده، تبدیل آن به هاستی سایت، نصب ماشین های مجازی بر روی آن و غیره استفاده کنید.

 

در صورت تمایل به دیگر مطالب شرکت آرکا ارتباط امید جلین، کلیک کنید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *