همه چیز در مورد کامپیوتر

همه چیز در مورد کامپیوتر

کامپیوتر بدون شک پدیده ای در زمینه تکنولوژی بود که با روی کار آمدنش زندگی بشر را برای همیشه تغییر داد. کامپیوتر از کلمه Compute در زبان لاتین به شمارنده و محاسب معنا پیدا می کند برداشت شده ‌است. نخستین کامپیوتر دیجتالی الکترونیکی در 1937 به عنوان ABC تولید شد. این تکنولوژی اگرچه توانایی برنامه ریزی های مختلف را نداشت اما برای حل معدلات خطی بسیار مفید بود. به علت ابتدایی بودن ABC طولی نکشید که از میدان خارج شد و جای خود را به کامپیوترهای جدیدتر داد.

تاریخچه

اولین ماشینی که توانایی حساب کردن داشت ماشین مکانیکی نه چندان پیچیده ای بود که بلز پاسکال کار تولید آن را انجام داده بود و با داشتن چرخ دنده و چند اهرم ، این توانایی را داشت که عملیات جمع و تفریق را به انجام برساند. بعد از این ماشین لایب نیتز با اضافه کردن چند ابزار دیگر به ماشین پاسکال وسیله ای تولید کرد که ضرب و تقسیم را نیز می توانست انجام بدهد و نام آن را (ماشین حساب) گذاشت.

در سال های بعد چارلز بابیج برای محاسبه چند جمله ای ها ماشینی را به وجود آورد که نام آن را ماشین تفاضلی گذاشتند و چندی نگذشت ایده تولید وسیله ی محاسباتی کاملتری به ذهن او خطور کرد که می توانست به آن (برنامه) بدهد این ماشین به کامپیوترهای امروزی شبیه بود و همین دلیلی شد که همه بابیج را به عنوان پدر کامپیوتر در تاریخ بشناسند.

در سالیان دور دستگاه‌ های گوناگون مکانیکی مانند خط‌کش محاسبه و چرتکه را هم کامپیوتر نام گذاری می کردند. گاهی هم پیش می آمد که از آن‌ها به ‌عنوان کامپیوتر آنالوگ هم یاد می شد. دلیلش این بود که برخلاف کامپیوتر رقمی، اعداد را به شکل عدد در پایه دو نشان نمی دادند بلکه به شکل کمیت ‌های فیزیکی متناظر با آن اعداد نشان می دادند. چیزی که حالا آن را «کامپیوتر» می نامند در سالیان پیش به عنوان «کامپیوتر رقمی (دیجیتال)» نام گذاری می کردند تا به این صورت بتوانند آن‌ها را از انواع «کامپیوتر آنالوگ» جدا کنند.

کامپیوتر را یکی از دو مورد مهمی می نامند که بشر در سده بیستم آم ها را اختراع نمود. دستگاهی که بلز پاسکال در ۱۶۴۲ تولید کرد نخستین کوشش در راه تولید دستگاه‌های محاسب خودکار به حساب می آید. پاسکال آن دستگاه را که دومین ابزار ساخت بشر بعد از چرتکه نامیده می شود را برای کمک به پدرش تولید کرد. پدر او یک حسابدار بود و با استفاده از این دستگاه موفق شد همه اعداد شش رقمی را به سادگی با هم جمع و تفریق نماید.

لایبنیتز ریاضی‌دان آلمانی هم جز اولین افرادی بود که از طریق تولید یک دستگاه خودکار محاسبه کوشش خود را نشان داد. او در سال ۱۶۷۱ برای محاسبه دستگاهی تولید کرد که تکامل یافتن آن تا ۱۹۶۴ طول کشید. در انگلستان هم در همان تاریخ ساموئل مورلند در سال ۱۶۷۳ دستگاهی تولید کرد که توانایی انجام دادن جمع و تفریق و ضرب را داشت.

در سده هیجدهم میلادی هم برای تولید دستگاه‌ های محاسبه گر خودکار تلاش های زیادی کردند که بیشتر این تلاش ها به جایی نرسید. در نهایت استیفن بالدوین در سال ۱۸۷۵ میلادی اولین دستگاه محاسبه گر را که هر چهار عمل ریاضی را می توانست انجام دهد، به نام خود ثبت نمود.

از میان کوشش های ناموفقی که در این سال ها انجام شد می توان به تلاش های بسیار چارلز بابیچ ریاضی‌دان انگلیسی اشاره کرد. او در ابتدای این سده در سال ۱۸۱۰ به فکر تولید دستگاهی افتاد که توانایی داشته باشد بر روی اعداد بیست و شش رقمی عملیات محاسبه را انجام دهد. او به مدت بیست سال در این راه تلاش کرد اما در نهایت نتوانست کاری در این زمینه انجام دهد اما او عملیات ساخت دستگاهی را به پایان رساند که نامش را دستگاه تحلیلی گذاشت.

او قصد داشت یک دستگاه برنامه‌پذیر تولید کند که همه عملیات های مختلف را بر روی اعداد انجام دهد به این صورت که از قبل برنامه این عملیات به دستگاه داده شود. اما بابیچ در سال ۱۸۷۱ از دنیا رفت و ساخت این دستگاه هم به جایی نرسید.

کارهای بابیچ بعد از مرگ او بی نتیجه ماند تا این که در سال ۱۹۴۳ و در روزهای جنگ جهانی دوم دولت آمریکا یک عملیات برای ساخت دستگاهی را شروع کرد. آن ها می خواستند این دستگاه به گونه ای باشد مکالمات رمزنگاری‌ شده آلمانی‌ها را لو بدهد. این عملیات را کمپانی IBM با کمک دانشگاه هاروارد انجام می دادند و در نهایت دستگاهی به نام ASCC در سال ۱۹۴۴ تولید شد.

چند نوع کامپیوتر داریم؟

کامپیوتر ها دارای چهار گروه هستند گروه اول ابر کامپیوتر ها و گروه های بعدی به ترتیب کامپیوترهای بزرگ، کامپیوتر های کوچک و ریز کامپیوتر ها می باشند. کامپیوتر ها با توجه به چگونگی پردازش داه ها به سه گروه  کامپیوتر های دیجیتال ،کامپیوتر های آنالوگ و کامپیوتر های ترکیبی تقسیم شده اند.

– ابر کامپیوترها

ابرکامپیوتر که در زبان انگلیسی به Supercomputer مشهور هستند به کامپیوترهایی گفته می شود که در زمان معرفی با توجه به ظرفیت محاسبه در جهان پیشرو بودند.

ابرکامپیوترهایی که در دهه ۱۹۶۰ تولید و وارد بازار شدند را سیمور کری از کنترل اطلاعات (CDC) تولید کرده بود و تا دهه ۱۹۹۰ هم تولید و به دست کاربران می رسید. هنگامی که سیمورکری کار خود را جدا کرد برای خود شرکتی به نام تحقیقات سیمور را دایر کرد و با طرح های تازه ای که داشت بازار ابرکامپیوترها را به طور کامل به خدمت گرفت و تا پنج سال بین سال های ۱۹۸۵-۱۹۹۰کاملا بدون رقیب بود.

– کامپیوتر های بزرگ و کوچک (چند کاربر و تک کاربر)

مینی کامپیوتر یا همان کامپیوترهای کوچک برای یک نوع از رایانه ها واژه ای منسوخ به حساب می آمدند که محدوده ی وسطی برای گروه ماشین های محاسبه و عظیم ترین سیستم های چند کاربره رایانه های بزرگ و کوچکترین سیستم های تک کاربره را تشکیل می دهد. از این ماشین ها به عنوان سیستم های میانی و ایستگاه کاری  و خدمتگذار نیز یاد می شود.

تاریخچه مینی کامپیوترها

مینی کامپیوترها چندان بزرگ نبودند و در برابر کامپیوتر های دیگر که معمولاً همه جای اتاق را اشغال می کردند آنها در چند قفسه جا می شدند. نخستین مینی کامپیوتر موفق PDP-8 دوازده بیتی کمپانی نام آشنای Digital Equipment Coporation بود که در زمان آغاز فعالیت در سال ۱۹۶۴ از ۱۶۰۰۰ دلار امریکا به بالا قیمت گذاری می شدند.

نرم افزار و سخت افزار

نرم افزار (Software)

اگر بخواهیم یک تعریف برای نرم افزار کامپیوتر ارائه دهیم باید بگوییم که به یک سری از دستورالعمل ها یا نرم افزار هایی گفته می شود که به سیستم رایانه اجازه می دهند تا با توجه به آن دستور عمل کند. کلا دو گونه نرم افزار وجود دارد که به آن ها اشاره خواهیم کرد:

نرم افزار سیستمی یا همان System Software : کار نرم افزار سیستمی باید ارتباط میان اجزای سخت افزاری برقرار کند تا کاربر به این توانایی برسد که با کامپیوتر ارتباط کاملی داشته باشد. این گونه از نرم افزارها برای کارکرد درست کامپیوتر کاملا حیاتی هستند. نرم افزارهای سیستمی برای اجرای ابزارهای سودمند یا برنامه های جداگانه در کامپیوتر، شرایط را فراهم خواهد کرد.

نرم افزار کاربردی یا همان Application Software : نرم افزار کاربردی برای کمک به همه استفاده کنندگان از کامپیوتر در انجام کارهایی مانند تنظیم زنگ هشدار، گشت و گذار آنلاین، آهنگ گوش دادن، فیلم دیدن ، ویرایش عکس و… طراحی و در دسترس قرار گرفته است. این گونه از نرم افزارها معمولا در فرانت‌ اند (frontend) اجرا خواهند شد و به کاربر اجازه می دهند تا با آنها کار کند. مرورگرهای اینترنت، نرم افزار محبوب فتوشاپ، نرم افزارهای ویرایشگر و واژه پردازها از نرم افزارهای بسیار مهم هستند.

سخت افزار (Hardware)

قطعات فیزیکی وصل شده به سیستم که در کنار هم کل یک کامپیوتر را به وجود می آورند، سخت افزار یا قطعات سخت افزاری نامگذاری می شوند. سخت افزارها با توجه به نوع ساختارشان دارای گونه های مختلفی هستند. از متداول ترین سخت افزارها می توانیم به صفحه نمایش یا مانیتور (monitor)، موس (mouse)، صفحه کلید یا همان کیبورد (keyboard)، چاپگر و… اشاره کرد. در حقیقت سخت افزارها قطعاتی می باشند که با چشم می توانیم آن ها را مشاهده کنیم.

اجزای اصلی کامپیوتر

حالا به قطعات اصلی کامپیوتر می رسیم و در این جا به آن ها اشاره خواهیم کرد :

واحد ورودی : از دستگاه ها یا واحدهای ورودی جهت ورود اطلاعات به رایانه استفاده می شود. از رایج ترین دستگاههای ورودی کامپیوتر می توان به موس و کامپیوتر اشاره کرد.

واحد خروجی : جهت ارائه خروجی در فرمت مورد نظر کاربر از واحدها یا دستگاههای خروجی بهره برده می شود. از میان اصلی ترین نمونه های دستگاههای خروجی کامپیوتر می توان به مانیتور و چاپگر اشاره کرد.

واحد کنترل : این واحد همان گونه که احتمالا خود شما هم می دانید پیش از هر چیز جهت کنترل همه عملکردها و توانایی های کامپیوتر مورد استفاده قرار می گیرند. همه اجزا یا دستگاه های وصل شده به سیستم از راه واحد کنترل با یکدیگر ارتباط برقرار می کنند. این واحد به CU” مشهور است.

واحد محاسبه و منطق  : واحد محاسبه و منطق به گونه ای کار می کند که همه عملیات منطقی و محاسباتی در کامپیوتر به خوبی انجام شوند. این واحد به “ALU” مشهور است.

حافظه  یا همان Memory : بخش مموری هر کامپیوتر همه داده های ورودی را ذخیره می کند و همینطور برای دستورالعمل ها و داده های خروجی هم مورد استفاده قرار می گیرد. به طور معمول دو گونه حافظه موجود است : حافظه اولیه که آن را Primary Memory می نامند و حافظه ثانویه که به Secondary Memory مشهور است.  حافظه ای که درون CPU موجود است، حافظه اولیه نامگذاری می شود و به حافظه ای که از CPU توانایی جدا شدن دارد نیز حافظه ثانویه گفته می شود.

عملکرد

کامپیوتر دارای چهار عملکرد اصلی است که در ادامه در مورد آن ها توضیحاتی خواهیم داد:

1- ورودی (Input): به طور کلی هر چیزی که به کامپیوتر داده می شود به ورودی مشهور است. داده های ورودی را با بهره بردن از دستگاه های ورودی به کامپیوتر ارسال می کنیم. کامپیوتر این موارد را تنها به شکل باینری یعنی با فرمت خام تحویل خواهد گرفت. دستگاه های ورودی به گونه ای عمل می کنند تا داده های ورودی به شکل باینری وارد سیستم شوند تا به این صورت آن ها را شناسایی کند. این داده ها امکان دارد در شکل های گوناگون مانند اعداد ، کلمه ها ، تصاویر و غیره به کامپیوتر وارد شوند.

2- پردازش (Processing): پردازش را می توان اصلی ترین وظیفه کامپیوتر به حساب آورد. CPU پردازش کردن داده ها را با توجه دستورالعمل های وارد شده به کامپیوتر در دستور کار خود قرار می دهد. پردازش داده ها در سیستم کامپیوتری یک فرآیند داخلی به شمار می رود که با توجه به آن داده ها در یک صف کار خود را آغاز می کنند. بعد از این که فرایند پردازش تکمیل شد، بیشتر داده ها به شکل خروجی منتقل خواهند شد. پردازنده (CPU) یک ریز تراشه است که به عنوان مغز کامپیوتر شناخته می شود. سرعت پردازنده در کامپیوترهای گوناگون با هم متفاوت خواهد بود، چرا که این مورد به عوامل گوناگونی مانند مدل سی پی یو ، مادربُرد و حافظه بستگی خواهد داشت.

3- خروجی (Output): به شکل خلاصه باید گفت که هر چیزی که از کامپیوتر خارج می شود به عنوان خروجی شناخته می شود. خروجی ها به گونه ای از داده ها می گویند که انسان قادر به خواندن آن ها است و روی صفحه نمایش کامپیوتر یا همان مانیتور  دیده خواهند شد. کاربران اگر تمایل داشته باشند می توانند خروجی را در دستگاه های ذخیره سازی ذخیره نمایند.

4- ذخیره سازی (Storage): حالا میرسیم به دستگاه ذخیره سازی باید بگوییم که دستگاهی که از آن برای ذخیره داده های یک سیستم رایانه ای بهره برده می شود، دستگاه ذخیره سازی نام دارد که گاها به آن انبارش هم می گویند. وظیفه دستگاه های ذخیره سازی، ذخیره داده های دیجیتال خواهد بود. این دستگاه ها توانایی دارند که داده ها را در حین فعالیت و بعد از پردازش داده ها ذخیره نمایند. ذخیره سازی دارای دو نوع است : ذخیره سازی فرار و ذخیره سازی غیر فرار.  ذخیره سازی فرار تنها تا وقتی که منبع تغذیه (برق) وصل باشد داده ها را ذخیره خواهد کرد، اما ذخیره سازی غیر فرار توانایی دارد که داده ها را حتی بعد از کشیدن برق هم به طور دائم ذخیره کند.

ویژگی ها

چیزی که باعث شده است تا کامپیوتر انقدر مهم باشد و به بخش بسیار مهمی در زندگی ما تبدیل شود ویژگی های بسیار عالی آن است. حالا وقت آن رسیده است که ویژگی های اصلی و مهم کامپیوتر را مورد بررسی قرار دهیم :

1- سرعت (Speed): کامپیوترها یک نوع ماشین الکترونیکی پرسرعت به حساب می آیند و توانایی دارند در هر ثانیه تقریبا روی 3 تا 4 میلیون دستور کار کنند. کامپیوتر های جدیدتر و پیشرفته حتی گاها انقدر توانایی دارند که در ثانیه تریلیون‌ها دستورالعمل را به انجام برسانند و زمان انجام دادن کارهای دیجیتالی را تا حد زیادی کمتر کنند.

2- دقت (Accuracy): یکی دیگر از ویژگی های کلیدی و قابل توجه کامپیوترها عملکرد دقیق آن ها می باشد. کامپیوترها توانایی دارند دستورات دریافت شده را معمولا بدون خطا و با دقت صد در صدی تکمیل نمایند. با اینکه امکان ایجاد اشتباه در کارایی صحیح کامپیوترها هم وجود دارد، ولی به طور معمول این خطاها به خاطر ورودی غلط است، دستورالعمل های اشتباه باعث ایجاد اشکالات در تراشه ها خواهد شد. در حقیقت این اشتباهات از سوی کاربران است و ربطی به کامپیوتر ندارند.

3- ظرفیت ذخیره سازی (Storage Capacity): کامپیوترها به سادگی و به بهترین شکل ممکن می توانند حجم بزرگی از داده ها را سیو نمایند. کامپیوترهای جدیدتر در برابر مدل های قدیمی تر از قابلیت ذخیره سازی بیشتری بهره می برند. می توان داده های اضافی را در دستگاههای جانبی دیگری مانند هارد دیسک های افزوده شده، فلش های مخصوص و یا سایر دستگاهها نیز ذخیره سازی کرد. به دلیل سرعت بی نظیر کامپیوترها، این داده ها را می توان در زمان بسیار اندکی در فضای ذخیره سازی بازیابی نمود.

4- قابلیت اطمینان (Reliability): کامپیوترها کاملا قابل اعتماد و بسیار سازگار هستند و توانایی دارند که کارهای تکراری را هر چند بار که کاربران بخواهند پردازش کنند بدون اینکه هیچ خطایی به وجود بیاید. کامپیوتر خستگی را درک نمی کنند  و به همین دلیل در انجام کارهای تکراری هیچ سستی از آن ها مشاهده نخواهیم کرد.

5- تطبیق پذیری (Versatility): می توانیم به جرات بگوییم که تنوع کارهایی که یک کامپیوتر می تواند انجام دهد بی پایان است. این یعنی کامپیوترها توانایی دارند پشت سر هم و به سرعت وظایف گوناگونی را بدون اشتباه انجام بدهند. کامپیوترها حالا دیگر همانند گذشته تنها یک ماشین محاسباتی به حساب نمی روند، بلکه  آن ها کارهای بیشماری را انجام می دهند که اگر در اینجا بخواهیم به آن ها اشاره کنیم باید چندین مقاله جداگانه بنویسیم.

کامپیوترها چگونه طبقه بندی می شوند؟

کامپیوترها را با در نظر گرفتن اندازه فیزیکی که دارند به انواع مختلفی طبقه بندی می کنند که در ادامه به آن ها اشاره خواهیم کرد:

1- ابر کامپیوتر (Supercomputer) : ابر کامپیوتر ها از نظر سرعت قطعا بهترین هستند و شاید به همین دلیل است که گران ترین نوع کامپیوتر به حساب می آیند. این مدل سیستم ها در اندازه های بسیار بزرگ تولید می شوند و جهت نصب و شروع کار به فضای بیشتری نیاز خواهند داشت. از این کامپیوترهای بزرگ معمولا برای انجام کارهای پیچیده و بسیار دشوار استفاده می شود. این نوع سیستم ها می توانند به طور همزمان تریلیون ها دستورالعمل را انجام دهند.

2- کامپیوترهای بزرگ یا همان کامپیوتر سیستم اصلی (Mainframe Computer) : این نوع سیستم ها در برابر ابرکامپیوترها دارای اندازه کوچکتری هستند اما همچنان هم از ابعاد بزرگی برخوردار هستند. کامپیوترهای سیستم اصلی می توانند به طور همزمان به انجام صدها یا هزاران کار مشغول شوند و می توانند محاسبات پیچیده که جز کارهای سنگین هستند را انجام دهند این سیستم ها حجم زیادی از داده را ذخیره خواهند کرد. این نوع رایانه ها برای سازمان های شلوغ و پلوغ مثل سیستم های مخابرات ، بانکداری و بخش های آموزشی ایده آل هستند.

3- ریز کامپیوتر (Microcomputer) : ریز رایانه ها یا میکرو کامپیوترها از نظر قیمت در شرایط ایده آل تری هستند و از پلتفرم چند کاربره پشتیبانی به عمل می آورند. این نوع سیستم ها برای انجام کارهای ساده روزانه و خواسته های مختلف کاربران و برآورده کردن نیازهای فردی آن ها تولید شده اند. با توجه به این که ریز رایانه ها در برابر کامپیوترهای سیستم اصلی سرعت پایین تری دارند، برای بهره بردن در سازمانهای جمع و جور مانند مدارس ، کافی نت ها، دانشگاهها، ادارات و … ایده آل هستند. میکرو رایانه ها را گاها با نام کامپیوترهای شخصی (PC) هم معرفی می کنند. نمونه هایی از میکروکامپیوترها همان لپ تاپ و کامپیوترهای دسکتاپ (رومیزی) می باشند.

3- مینی کامپیوتر (Minicomputer) : به مینی رایانه ها گاها مینی فریم (Miniframe) هم می گویند. این گونه رایانه ها در حقیقت کامپیوتر های چند پردازشی معمولی ​​هستند که به دلیل حمل ساده و وزن ایده آل تولید شده اند. مینی کامپیوترها وزن زیادی ندارند و فضای زیادی را هم اشغال نخواهند کرد. از این گونه رایانه ها برای انجام کارهای مربوط حسابداری، نوشتن صورتحسابها، آموزش و اهداف مربوط به کسب و کار بهره برده می شود. با توجه به این که حمل این رایانه ها بسیار آسان است و به سادگی جا به جا می شوند، بهترین گزینه برای کاربرانی هستند که در سفر باید به کامپیوتر دسترسی داشته باشند. نوت بوک ها (Notebooks) ، تبلت ها (Tablet) و تلفن های همراه چند نمونه از مینی کامپیوترها به حساب می آیند

4- رایانه های ایستگاه کاری (Workstation) : رایانه ایستگاه کاری یک رایانه بسیار پر قدرت و تک کاربره به شمار می رود. این گونه رایانه ها در حقیقت یک کامپیوتر شخصی با حجم حافظه زیادتر، ریزپردازنده پر سرعت تر، مانیتور با کیفیت بیشتر،حافظه گرافیکی افزایش یافته و غیره هستند. رایانه های ایستگاه کاری به صورت حرفه ای هر گونه کار خاصی را انجام خواهند داد. این گونه سیستم ها با توجه به کاری که انجام می دهند به ایستگاه کاری گرافیکی، ایستگاه کاری موسیقی یا ایستگاه کاری طراحی مهندسی تقسیم بندی می شوند. بیشتر کسب و کارها و کاربران حرفه ای از رایانه های ایستگاه کاری برای انجام کارهایی مانند تولید موسیقی، انیمیشن، ویرایش کلیپ، ساخت و ویرایش پوستر و موارد دیگر بهره برده می شود.

آل این وان چه نوع کامپیوتری است؟

آل این وان جز مدل رایانه های دسکتاپی هستند و این روزها بسیار مورد توجه کاربران قرار گرفته اند و می توان گفت که حالا دیگر جز محبوب ترین کامپیوترهای موجود در بازار هستند. نخستین سری سیستم های AIO با این که تولید جدید بودند اما همچنان بزرگ و سنگین به نظر می رسیدند ولی حالا دیگر با وجود LCD و قطعات لپ ‌تاپی، آل این وان ها به مراتب باریک‌ تر و سبک ‌تر هستند و اگر که از موس و کیبورد وایرلس استفاده شود به سادگی قابل جا به ‌جایی خواهند بود و روی میز کار کاربران فضای کمتری را اشغال خواهند کرد.

این مدل رایانه ها به علت نوعی طراحی خود برای ارتقاء‌دادن قطعات سخت ‌افزاری محدودیت ‌هایی را پیش روی خود میبینند که میتوان گفت به همین دلیل سریع‌تر از ساید رایانه ها قدیمی خواهند شد. هر نوع خرابی در این سیستم ها می تواند بسیار خطرناک و جبران ناپذیر باشد چرا که برای انجام سرویس و اعمال تعمیرات کل آل این وان باید فرستاده شود و همین جا به ‌جایی ریسک آسیب زیاد به LCD و دیگر قطعات را زیاد می کند.

قطعاتی که در این دستگاه‌ ها از آن ها استفاده شده لپ‌تاپی می باشند و از نظر کارایی با لپ‌تاپ در یک رده قرار خواهند گرفت. برتری آل این وان ها نسبت به لپ تاپ ها اندازه صفحه نمایش و کیفیت آن ها است.

از سوی دیگر یک نوع کامپیوتر جیبی وجود دارد که از نظر ابعاد حرفی برای گفتن ندارند و جز محصولات الکتریکی بسیار کوچک به شمار می روند. این رایانه ها که طرفداران خاص و پر و پا قرص خود را نیز دارند از سیستم عامل ویندوز برخوردار هستند و یکی از نقاطقوت آن ها این است که به سادگی می توانیم آن ها را به تلویزیون و یا مانیتور متصل نماییم. برای کاربرانی که دائما در سفر هستند و همیشه در حال جا به‌ جایی هستند این کامپیوترها بسیار مناسب است چرا که در زمینه جا به جایی هیچ مشکلی ندارند و شما می توانید به ساده ترین شکل ممکن آن ها را جا به جا کنید. هر چند این روزها گوشی های موبایل هوشمند با سیستم عامل‌هایی که بر روی آن ها نصب می شوند از نظر اجرا و نصب اپلیکیشن های گوناگون هیچ مشکلی به وجود نخواهند آورد و به همین دلیل داشتن کامپیوترهای جیبی دیگر مانند گذشته کارایی ندارند اما همان گونه که قبلا هم گفتیم هنوز هم کاربرانی هستند که سیستم‌های کامپیوتری کوچک با سیستم عامل ویندوز را دوست دارند و کار کردن با آن را ترجیح می دهند.

مزایای کامپیوترها

استفاده از کامپیوترها مزایای بسیار زیادی دارد که حتما شما بسیاری از آن ها را می دانید ما در ادامه به تعدادی از مزیت های اصلی استفاده از کامپیوتر اشاره خواهیم کرد :

کامپیوترها توانایی این را دارند که وظایف محول شده به خود را با سرعتی بسیار عالی انجام بدهند. به طور کلی سرعت حرف اول را در استفاده از کامپیوتر میزند شما ممکن است با استفاده از کامپیوترها ساعت ها در وقت خود صرفه جویی کنید و همین مورد بسیار مفید و ارزشمند است.

کامپیوترها توانایی این را دارند که یک یا چند کار را با دقت بسیار زیادی انجام بدهند. دقت دومین موردی است که در هنگام کار با کامپیوتر متوجه آن خواهید شد این محصولات کارها را با دقت بسیار بالایی انجام می دهند و باید گفت که ضریب اشتباه در آن ها صفر است. تصور کنید که کامپیوتر در محاسبه اشتباه کند اصلا چنین چیزی ممکن نیست و این محصولات از این نظرفوق العاده هستند.

کامپیوترها می توانند چندین کار را به شکل همزمان با هم انجام دهند، به طور کلی کامپیوترها برای عملکرد چند وظیفه ای بسیار عالی هستند.شما در این زمینه با توجه به قوی و ضعیف بودن رایانه خود می توایند چندین کار را با سیستم خود انجام دهید به این معنا که هر چه کامپیوتر شما قویتر باشد می تواند کارهای بیشتری را به طور همزمان انجام دهد.

کامپیوترها موارد ذخیره شده را در جایی کاملا امن و دور از دسترس دیگران نگه داری خواهند کرد . از این نظر هم باید گفت که کامپیوترها دز شرایط بسیار عالی به سر می برند و شما هیچ نگرانی در زمینه داده های ذخیره شده خود نخواهد داشت چرا که آن ها در جایی امن و به دور از دسترس کاربران دیگر ذخیره می شوند.

کامپیوترها بسیار هوشمند هستند و در برخی موارد حتی از خود ما انسان ها نیز هوشمندتر هستند.

معایب کامپیوترها

کامپیوترها هم دقیقا مثل هر چیز دیگری جدا از این که مزایای بسیاری دارند از معایبی نیز برخوردار هستند در ادامه مهم ترین معایب استفاده از رایانه ها را عنوان خواهیم کرد :

رایانه ها این توانایی را ندارند که به تنهایی از پس انجام کارها بر بیایند و برای انجام دادن کارها به دستورات ما نیازمند هستند . جدا از این، رایانه ها دستورالعمل های ما را به صورت خودکار و بدون تفکر دنبال خواهند کرد .شاید این مورد کمی دور از ذهن و باورنکردنی باشد اما در آینده ما گجت هایی خواهیم داشت که همه کارهای ما را با داشتن فکر و ایده انجام می دهند و چه بسا که ایده های آن ها از ایده های ما بهتر و کامل تر باشد.

رایانه ها برای این که بتوانند به کار کردن خود ادامه دهند به منبع تغذیه (انرژی) نیازمند خواهند بود و بدون منبع تغذیه کاملا بی فایده می شوند.

کار کردن با کامپیوتر به صورت مداوم سبب بروز مشکلات در سلامتی ما می شود.

قطعات بی استفاده کامپیوتری روی محیط زیست تاثیر منفی زیادی خواهند گذاشت.

کامپیوترها در بسیاری از بخش های شغلی جای انسان را می گیرند. آنها جایگزین کار انسانی می شوند و در نتیجه بیکاری را افزایش می دهند.

نویسنده

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *