واقعیت افزوده و کاربردهای آن

مفهوم واقعیت افزوده چیست؟

واقعیت افزوده که به اختصار AR گفته می‌شود، ترکیبی از فضای مجازی و دنیای واقعی به طور همزمان است. به عبارت دیگر به کمک این فناوری اشیای مجازی در محیط واقعی قرار می‌گیرند. از طریق این تکنولوژی، واقعیات موجود بدون تغییر از طریق سنسور دریافت شده و برای پردازش به کامپیوتر منتقل می‌شوند. می‌توان از طریق GPS، اشیای سه بعدی و تجسم داده‌ای، تعامل بهتری با محیط پیرامون داشت.

انواع مختلف واقعیت افزوده

 

Marker based Ar

عملکرد این نوع Ar بدین صورت است که کد QR توسط دوربینی اسکن می‌شود. دستگاه برای آنکه بتواند جایگاه اصلی محتوا را بیابد باید جهت گیری یک نشانه را به درستی تشخیص دهد.

 

Marker less Ar

در این نوع Ar، از ژیسکوپ، قطب نما و شتاب سنج برای یافتن موقعیت کاربر استفاده می‌شود.

projection based Ar

از این نوع Ar در صنعت فیلم سازی به ویژه ساخت فیلم‌های تخیلی استفاده می‌شود که نوری مصنوعی روی سطح فیزیکی نشان می‌دهد.

 

Superimposition based Ar

با استفاده از این نوع Ar تصویر دیجیتال جایگزین محتوای واقعی می شود. به طور مثال می‌توان لوازم خانگی را از طریق این اپلیکیشن به طور مجازی در محیط خانه مشاهده کرد.

کاربردهای مهم تکنولوژی Ar

 

در حوزه سلامت و پزشکی

شبیه سازی‌های سه بعدی به پزشکان در انجام عمل‌های جراحی کمک می‌کند. با استفاده از این تکنولوژی می‌توان CT اسکن و MRI بیماران را مشاهده کرد.

در زمینه گردشگری

این فناوری از طریق ردیابی موقعیت مکانی افراد، با نشان دادن داده‌های تصویری، اطلاعات مفیدی را در اختیار کاربر قرار می‌دهد.

در حوزه رونق تجارت

تولید کنندگان می‌توانند با استفاده از این فناوری، خرید را در شرایط و محیط دلخواه انجام داده و محصولی مطمئن خریداری کنند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *