ویروس های کامپیوتری

ویروس های کامپیوتری

ویروس های کامپیوتری

همه ما نیاز به نصب آنتی ویروس روی رایانه شخصی خود را درک می کنیم، اما آیا تا به حال به این فکر کرده اید که ویروس چیست؟ چرا به آنها ویروس می گویند؟چه کسی اولین ویروس را ایجاد کرد؟ چه کسی ویروس را می سازد؟ و چرا آنها را می سازد؟ آیا ویروس با باز کردن یک لینک یا خواندن یک ایمیل پخش می شود؟

اگر کنجکاو هستید که پاسخ این سوالات را بدانید، بیایید کمی به دنبال ویروس باشیم.

 ویروس چیست و چرا به آن می گویند؟

ویروس های کامپیوتری

به عبارت ساده تر، ویروس را می توان به عنوان یک برنامه کامپیوتری (تکه کد) تعریف کرد که می تواند با تهیه کپی از خود در سراسر رایانه و شبکه پخش شود و در نتیجه کامپیوتر را آلوده کند و معمولاً بدون اطلاع کاربران از آن کپی می کند.

اما چرا ویروس های کامپیوتری ویروس نامیده می شوند. دلیل آن شباهت قابل توجه به ویروس بیولوژیکی واقعی است. روشی که آنها آلوده می شوند، راه انتشار آنها بسیار شبیه است. یک ویروس بیولوژیکی یک فرد (میزبان) را که وسیله نقلیه یا ناقل آن است آلوده می کند. وظیفه بعدی این است که خود را تکثیر کند که با پخش شدن به سلول های دیگر (سالم) میزبان انجام می شود. سپس تمایل دارد از فردی به فرد دیگر منتقل شود و سپس کل فرآیند را تکرار کند. این امر گسترش گسترده ویروس را تضمین می کند.

از این موضوع می‌توان دریافت که ویروس های رایانه ای چگونه آلوده می‌شوند و چگونه منتشر می‌شوند. در صورت وجود ویروس کامپیوتری، فایل‌ها، ایمیل‌ها و اسنادی که منبع ویروس هستند جایگزین می‌شود. منبع اصلی ویروس قطعا کدنویسی است که قطعه کد را می نویسد. آنها خود را با اتصال به فایل های موجود در رایانه تکثیر می کنند و سپس تمایل دارند از طریق اینترنت ، فایل ها و غیره به رایانه های شخصی دیگر منتقل شوند. و این روند ادامه دارد.

اما آنها از برخی جنبه ها با ویروس های بیولوژیکی متفاوت هستند. ویروس های رایانه ای ساخته دست بشر هستند و برای جلوگیری از کار، تفریح ​​ساخته شده اند که معمولاً در مورد ویروس های بیولوژیکی صدق نمی کند.

اولین ویروس کدام و چرا ساخته شد؟

اولین ویروس کامپیوتری توسط 2 برادر پاکستانی در لاهور (پاکستان) در سال 1986 ساخته شد. نام آن “Brain” بود و برای جلوگیری از سرقت نرم افزارهای ساخته شده توسط آنها توسعه یافت. این ویروس ماهیت مخربی نداشت.

ویروس چه کاری می تواند انجام دهد؟

ما می دانیم که ویروس ها فقط یک برنامه هستند و فقط یک کد هستند، بنابراین وظیفه انجام شده توسط آنها توسط کدگذار تعریف می شود. اما همچنان می‌توانیم وظایف مختلفی را که توسط ویروس انجام می‌شود به شرح زیر فهرست کنیم:

انواع ویروس

ویروس های کامپیوتری

لیست طولانی ای از ویروس ها وجود دارد، اما آنها را می توان به طور کلی به موارد زیر دسته بندی کرد:

بنابراین اجازه دهید انواع مختلف ویروس را بررسی کنیم.

 ویروس مقیم

این نوع ویروس در RAM (حافظه دسترسی تصادفی) سیستم زندگی می کند. آن را به خانه خود تبدیل می کند، بنابراین به همین دلیل به عنوان Resident Virus شناخته می شود. یک نکته باید توجه داشت که هر آنچه در یک سیستم اجرا می شود از طریق RAM (حافظه واقعی سیستم) است. بنابراین این ویروس هر فایلی را که اجرا می شود (باز، بسته، کپی، ویرایش، تغییر نام و غیره) در سیستم آلوده و خراب می کند.

 کرم ها

از نظر فنی گفته می شود که کرم بخشی از خانواده ویروس است، اما کرم یک ویروس نیست. گفته می شود که به دلیل توانایی آن در تکثیر و تکثیر خود، بخشی از خانواده ویروس است. کار اصلی کرم کاهش سرعت سیستم یا شبکه (کاهش ترافیک اینترنت) است.

 تروجان

آنها خودشان را تکثیر نمی کنند یا فایل ها را آلوده نمی کنند. پس آنها چه هستند؟ آنها معمولاً به شکل بازی هستند. بنابراین زمانی که شخصی روی آن کلیک می کند تا آن را نصب کند و شروع به بازی می کند، کار خود را شروع می کند (وظیفه طبق کد نوشته شده توسط برنامه نویس). آنها معمولاً با حذف کل هارد دیسک در یک زمان، اطلاعات را به هم می ریزند. آنها همچنین به عنوان اسب تروا شناخته می شوند.

ویروس بوت

این ها یکی از خطرناک ترین ویروس ها از نظر آسیب هایی هستند که به سیستم وارد می کنند. آنها بخش بوت دیسک را آلوده می کنند. بخش بوت منطقه ای است که اطلاعات مرتبط با دیسک، آدرس ها و غیره را ذخیره می کند و در نتیجه فرآیند بوت شدن را ممکن می کند. اگر این ویروس سیستم را آلوده کند، در بیشتر موارد فرمت کردن سیستم تنها راه حل باقی مانده است.

ویروس های مخفی

ویروس های Stealth نوعی ویروس هستند که سعی می کنند نرم افزار آنتی ویروس را با رهگیری درخواست های آن به سیستم عامل فریب دهند. این قابلیت را دارد که خود را از برخی برنامه های نرم افزار آنتی ویروس پنهان کند. بنابراین، برخی از آنتی ویروس ها نمی توانند آنها را شناسایی کنند.

ویروس دایرکتوری

اینها ویروس هایی هستند که به راحتی در شبکه پخش می شوند. آنها مسیر تعیین مکان یک فایل/برنامه یا یک برنامه را تغییر می دهند. بنابراین وقتی کاربر یک فایل آلوده را اجرا می کند، اساساً به طور ناآگاهانه با ویروس تماس می گیرد که بیشتر سیستم را آلوده می کند. آنها تمایل به حذف / انتقال فایل های اصلی در بیشتر موارد دارند.

ویروس چند شکلی

 آنها ویروس های خود تکاملی هستند. هر بار که آنها یک سیستم جدید را آلوده می کنند، خود را دوباره اختراع می کنند و آنها را به روشی جدید آلوده می کنند (از الگوریتم ها و کلیدهای رمزگذاری متفاوتی استفاده می کنند) بنابراین تشخیص آنها برای یک آنتی ویروس سخت می شود.

ویروس شبکه

این نوع ویروس ها در یک شبکه پخش می شوند. ممکن است یک شبکه محلی یا اینترنت باشد. آنها به طور مداوم در یک شبکه در جستجوی نقصی در امنیت سیستم جستجو می کنند و به محض اینکه یک سیستم آسیب پذیر دریافت می کند آن را آلوده کرده و چرخه را تکرار می کند.

اینها رایج ترین ویروس های یافت شده بودند. اما انواع بیشتری از ویروس ها وجود دارد. آنها در زیر فهرست شده اند:

  • ویروس های Spacefiller (Cavity)
  • ویروس های چند جانبه
  • ویروس های اقدام مستقیم
  • رونویسی ویروس ها
  • ویروس ماکرو
  • ویروس های رمزگذاری شده
  • ویروس های همراه
  • ویروس FAT
  • ویروس های غیر مقیم

 محافظت از کامپیوتر شما

بهترین محافظت در برابر ویروس نصب آنتی ویروس بر روی سیستم است. اصولا آنتی ویروس بر علیه سه چیز کار می کند.

این اولین خط دفاعی است که می توان در برابر یک آنتی ویروس داشت. اما گاهی اوقات این اطمینان نمی دهد که سیستم در برابر همه نوع حملات محافظت می شود. فرد باید هوشیار باشد (زیرا اکثر اوقات رایانه ها تحت تأثیر ویروس ها قرار می گیرند زیرا کاربر یک فایل یا برنامه را از یک منبع مشکوک و غیر قابل اعتماد باز می کند) و باید به طور مرتب آنتی ویروس را به روز کند.

اما چند نکته و ترفند وجود دارد که می توان برای جلوگیری از عفونت رعایت کرد:

بیشتر مواقع ویروس از طریق پیوست های ایمیل یک سیستم را آلوده می کند. بنابراین همیشه باید مراقب بود و از کلیک بر روی هر پیام ایمیلی از منبع ناشناس خودداری کرد. همچنین باید از ایمیل های اسپم خودداری شود.

باید از دانلود از وب‌سایت‌های خطرناک اجتناب کرد، زیرا آنها با پیشنهاد معاملات یا روش‌های دیگر کاربر را جذب می‌کنند (از وب‌سایت‌هایی با محتوای بزرگسالان اجتناب کنید) پس باید مراقب بود.

سیستم عامل باید به طور مرتب به روز شود. آنها وصله های امنیتی را دانلود می کنند که برای محافظت از سیستم ضروری است. حتی درایورها هم باید آپدیت شوند.

اگر سیستم بخشی از شبکه باشد، آن را به روی هکرها و تعداد زیادی از ویروس ها باز می کند. بنابراین باید قبل از ذخیره فایل در سیستم شخصی خود، یک فایل/برنامه/بازی/پوشه را اسکن کنید. و به علاوه اشتراک گذاری فایل باید غیرفعال شود و در صورت لزوم فقط مجوز خواندن داده شود.

اگر از اینترنت استفاده می کنید، مسدود کننده پاپ آپ باید فعال باشد. این ویژگی این روزها در مرورگر ارائه شده است.

همه چیز گفته و انجام شود، کاربر باید مراقب باشد. زیرا ممکن است به نظر یک چیز ساده باشد اما ویروس ممکن است در یک دقیقه کار شما را خراب کند یا با عمومی کردن زندگی شخصی شما باعث خجالت شما شود.

پس ایمن گشت و گذار کنید و ایمن باشید!!!

نویسنده

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *