مهندسی نرم افزار چیست؟

مهندسی نرم افزار

برای فهمیدن مهندسی نرم افزار لازم است ماهیت وجود آن را بهتر بشناسیم پس باید کمی در مورد فرآیندهای تولید محصول صحبت کنیم. برای تولید هر محصول یک سری قوانینوجود دارد که تولیدکنندگان از آن‌ها پیروی می‌کنند و عدم تبعیت از آن‌ها مشکلات زیادی را برای تولید کنندگان و مصرف کنندگان ایجاد خواهد کرد.

مهندسی نرم افزار چیست؟

برای درک بهتر از معانی عباراتی چون مهندسی نرم افزار بهتر است از هم تفکیک شوند. این اصطلاح از دو کلمه نرم افزار و مهندسی ساخته شده است:

  • نرم افزار به کدهای اجرایی یک برنامه گفته می شود. به بیان کامل‌تر به مجموعه‌ای از کدهای برنامه نویسی اجرایی به همراه کتابخانه‌های مرتبط و داکیونت های مربوطه آن گفته می‌شود.
  • از طرف دیگر مهندسی به همه موضوعات در مورد نحوه تولید محصولات، با استفاده از اصول و روش‌های علمی تعریف شده گفته می‌شود.

موسسه استاندارد IEEE آن را استفاده از یک روش منظم و قابل اندازه گیری برای توسعه، بهره برداری و نگهداری نرم افزار تعریف می‌کند.

مهندسی نرم افزار

مزایای مهندسی نرم افزار

بزرگترین مزیت مهندسی نرم‌افزار این است که یک مسیر ایمن برای طراحی و ارائه یک نرم افزار کامل، کاربردی و بدون مشکل ایجاد می کند. مهندسی نرم افزار در کنار ارائه‌ مدل‌ها و راه‌حل‌های مختلف روش‌هایی را برای نگهداری، تعمیر و توسعه آن بیان می کند. موارد زیر از دیگر مزایای مهندسی نرم افزار می باشد.

  • پیچیدگی را کاهش می‌دهد
  • به حداقل رساندن هزینه نرم افزار
  • کاهش زمان
  • انجام راحت‌تر پروژه‌های بزرگ
  • نرم افزار قابل اعتماد
  • اثربخشی

اهمیت مهندسی نرم افزار

مهندسی نرم افزار بسیار اهمیت دارد زیرا تقریباً در هر صنعت، هر تجارت و برای هر عملکردی نرم افزار خاصی مورد نیاز است. و این موضوع با گذشت زمان اهمیت بیشتری نیز پیدا می کند. به طورمثال اگر در هنگام خرید آنلاین از یک فروشگاه اینترنتی مشکلی در سبد خرید شما ایجاد شود، یک مشکل حیاتی است که بر وجهه آن فروشگاه آنلاین تاثیر می‌گذارد. بنابراین تمامی تلاش صاحبان کسب و کار استفاده از نرم افزارهایی با کمترین میزان خطا و باگ می باشد که این موضوع توسط تولید نرم افزار بر اساس اصول مهندسی نرم افزار قابل انجام است.

در تولید صنعتی نرم افزار نیز تمایل به پیروی از یک فرآیند نرم افزاری جهت تضمین تولید یک محصول نهایی قابل تعمیر و نگهداری، قابل اعتماد و کاربردی است. از انتخاب زبان برنامه نویسی مناسب و آشنایی و پیروی از الگوریتم‌ها گرفته تا در دسترس بودن منابع و رضایت مشتریان همه این ها مواردی هستند که مهندسان نرم افزار باید برای هر پروژه در نظر بگیرند تا کیفیت حاصل از این اصول چیزی باشد که باید در اختیار افراد قرار گیرد.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *