گوگل آنالیتیکس یک پلتفرم رایگان برای تحلیل سایت است و با استفاده از آن ما متوجه می شویم که رابطه کاربران با وب سایت ما چگونه است. گوگل آنالیتیکس را می شود مکمل ابزار گوگل سرچ کنسول دانست، هردو توسط گوگل ارائه شده اند و استفاده از این دو ابزار آنالیز به تنهایی معنا ندارد و لازم است شما سایت را به هردو متصل کنید. این مقاله راجع به راه اندازی گوگل آنالیتیکس است با ما همراه باشید تا گوگل آنالیتیکس را راه اندازی کنیم.
یک حساب در گوگل آنالیتیکس ایجاد کنید
در ابتدا اگر حساب گوگل ندارید باید یک حساب Gmali برای خود بسازید و اگر قبلاً حساب گوگل برای خود ساختهاید با این حساب لاگین شوید، در مرحله بعد به دلیل اینکه سرویس گوگل آنالیتیکس داخل ایران تحریم است شما باید با استفاده از برنامه های تغییر IP باید آIP خود را به کشور دیگر تغییر دهید. بعد انجام درست دو مرحله قبل سپس روی لینک رو به رو کلیک کنید google.com/about/analytics تا وارد صفحه نخست گوگل آنالیتیکس شوید و درصفحه باز شده فقط کافی است شما روی گزینه Start for free بزنید.
وارد صفحه خوش آمد گویی گوگل آنالیز شوید.
با نمایش این صفحه یعنی شما مراحل قبل را به درستی انجام داده اید ولی اگر این صفحه به شما نمایش داده نشد، یعنی یا به درستی وارد حساب گوگل خود نشده اید یا ای پی شما تغییر نکرده است. مجدد مراحل قبل را انجام دهید تا راه اندازی گوگل آنالیتیکس به درستی انجام شود، سپس در صفحه خوش آمد گویی گوگل آنالیتیکس روی گزینه Start کلیک کنید.
راه اندازی حساب گوگل آنالیتیکس
در اینجا شما باید یک حساب بسازید! می توانید چندین سایت را به این حساب وصل کنید و آن ها را مدیریت کنید، در مرحله ایجاد حساب شما باید دو کار انجام دهید ابتدا در کادر Account name نامی که برای اکانت خود انتخاب کرده اید را وارد کنید. داده هایی که می خواهید به اشتراک بگذارید را فعال کنید و در آخر روی دکمه next بزنید.
مشخص کنید چه چیز را می خواهید آنالیز کنید.
صفحه ای برای شما باز می شود در بخش Property name نام وب سایت خود را بنویسید،منطقه زمانی خود را کنید اگر ایران هستید روی گزینه ایران بگذارید یک ارز انتخاب کنید سپس روی Next بزنید. شما تا این مرحله نیمی از مسیر، راه اندازی گوگل آنالیتیکس را طی کرده اید.
اطلاعات کسب و کارتان را تکمیل کنید
در بخش اول Businsess information انتخاب کنید کسب و کار شما در چه دسته ای قرار می گیرد در بخش دو Businsess Size بزرگی بیزینس خود را مشخص کنید در بخش سوم تعیین کنید که گوگل آنالیتیکس چه کارهایی را می خواهید برای شما انجام دهد و در آخر روی گزینه Next کلیک کنید.
پذیرفتن شرایط گوگل آنالتیکیس
فرم شرایط استفاده از گوگل آنالیز را بخوانید تا در صورت پذیرش روی گزینه موافقم کلیک کنید و مراحل را ادامه دهید، در کادر Url Website آدرس سایت خود را وارد و در کادر Stream name نام وب سایت خود را بنویسید و سپس روی دکمه ی Stream creat کلیک کنید. پس از اتصال صفحه ای برای شما باز می شود که اطلاعاتی مانند شناسانه سایت شما در آن قرار داد در پایین این صفحه قطعه کد وجود دارد که شما باید آن را کپی و در کد های Html سایت خود در زیر قسمت head Tag پست کنید.
اتصال گوگل آنالیتیکس در سایت های وردپرسی
اگر سایت شما با برنامه نویسی ایجاد نشده و سیستم مدیریت محتوای آن وردپرس است با دو روش می توانید سایت را متصل و راه اندازی گوگل آنالیتیکس را به پایان برسانید.
روش اول: جاگذاری کد در قالب
روش اول شما را مستقیم به کد های سایت شما می برد،برای اتصال شما باید کد Html را که در مرحله آخر ایجاد حساب گوگل را اختیار شما گذاشته را کپی کنید، سپس در قسمت نمایش وارد ویرایش گر پوسته شود و در قسمت پرونده های پوسته heard.php را پیدا کنید و کد کپی شده را در قسمت head Tag قرار دهید.
روش دوم استفاده از افزونه
افزونه insert header and footer را از مخزن وردپرس نصب و فعال کنید، سپس از پیشخوان وارد این افزونه شوید و کدی که گوگل در اختیار شما قرار داده است را در قسمت Scripts in Header جاگذاری کنید؛ و نصب با موفقیت انجام می شود.
و اما جمع بندی
در این مقاله باهم یاد گرفتیم چگونه گوگل آنالیتیکس را مرحله به مرحله نصب کنیم، استفاده از این ابزار برای هر شخصی که با سایت در ارتباط است ضروری است، شما هم اگر از سایتی دارید این ابزار کاربردی را نصب کنید و از آن استفاده کنید. اگر در طول مراحل راه اندازی به مشکل برخوردید حتما برای ما در قسمت دیدگاه خطای پیشآمده را بنویسید تا به کمک ما خطای پیش آمده را رفع کنید.