یکی از بهترین روش های کسب درآمد، درآمدزایی از طریق تخصص برنامه نویسی است. هیچ چیزی بهتر از کسب درآمد از طریق تخصص و مهارت نیست. حال خوب است که قبل از یادگیری زبان برنامه نویسی، تحقیقی در این خصوص داشته باشیم که کدام زبان برنامه نویسی برای درآمدزایی بهتر است، کدام زبان بازار کار بهتری دارد تا بر این اساس بتوانیم مهارت و تخصص لازم را کسب کنیم؛ در این مقاله قصد داریم به بررسی بهترین زبان برنامه نویسی برای کسب درآمد بپردازیم و ببینیم آیا بهترینی وجود دارد یا خیر؛ اگر هنوز زبانی انتخاب نکردید و دنبال یک زبان درآمدزا هستید، این مقاله می تواند به شما کمک زیادی کند.
قبل از اینکه به بررسی بهترین زبان برنامه نویسی برای کسب درآمد بپردازیم، بهتر است بدانید که در این حوزه چیزی به اسم بهترین وجود ندارد و لازم نیست با تعصب در مورد زبان های برنامه نویسی صحبت کنید. قبل از شروع هر کاری ما باید مشخص کنیم در چه حوزه ای تمایل داریم که فعالیت کنیم و بر اساس وضعیت بازار کار ایران یادگیری را آغاز کنیم. توجه داشته باشید که شرایط بازار کار ایران و خارج کشور به شدت با یکدیگر متفاوت هستتد و اصلا قابل مقایسه نیستند.
به عنوان مثال خوب است که بدانید دو زبان سی پلاس پلاس و جاوا در خارج کشور از لحاظ مالی جز بهترین زبان های برنامه نویسی برای درآمدزایی هستند ولی در ایران بدین گونه نیست. سی پلاس پلاس در ایران بیشتر جنبه آکادمیک دارد و در دانشگاه ها تدریس می شود و بیشتر بچه های الکترونیک و برق از آن استفاده می کنند. در خصوص زبان جاوا نیز در ایران از این زبان بیشتر برای برنامه نویسی موبایل استفاده می شود.
پس از تعیین حوزه کاری شما برای بازار کار در ایران یا خارج کشور، لازم است تعیین کنید در چه زمینه ای می خواهید کار کنید. در پایین تعدادی از این حوزه های کاری را معرفی کرده ایم.
1- برنامه نویسی تحت وب
2- برنامه نویسی موبایل
3- برنامه نویسی تحت ویندوز
4- برنامه نویسی هوش مصنوعی
این ترتیب بر اساس محبوبیت و میزان درآمد آنها در ایران است، بدون شک برنامه نویسی تحت وب، محبوبترین و پول سازترین حوزه کاری در برنامه نویسی می باشد. یعنی اگر دنبال یک حوزه کاری در برنامه نویسی هستید، مطمئن باشید بهترین گزینه هم در ایران و هم در خارج از کشور، طراحی وب سایت است.
برنامه نویسی موبایل در جایگاه دوم قرار دارد و بعد از آن برنامه نویسی های تحت ویندوز و در آخر هوش مصنوعی در رتبه های بعدی قرار دارند. پس بر این اساس می توانید یک حوزه را انتخاب کنید و کار خود را شروع کنید.
۱– برنامه نویسی تحت وب
اگر قصد دارید در زمینه وب فعالیت کنید، لازم است بدانید که زبان های زیاد و همینطور فریم ورک های جذابی در این مدت ارائه شده اند که کار برنامه نویسی وب را آسانتر کرده اند. اگر دنبال این هستید که برنامه نویس وب شوید، قبل از رفتن سمت یک زبان یا فریم ورک خاص باید HTML و CSS را یاد بگیرید. این دو زبان نشانه گذاری در طراحی صفحات وب هستند که لازم است با این دو آشنایی داشته باشید.
لازم است با مبانی اولیه زبان جاوااسکریپت و کتابخانه آن آشنا شوید تا در ادامه مسیر دچار مشکل نشوید. بعد از اینکه به این زبان ها مسلط شدید، می توانید یک زبان یا فریم ورک حرفه ای رو برای ادامه کار انتخاب کنید. از زبان ها و فریم ورک های تحت وب می توانیم به ASP.Net، PHP، جاوا اسکریپت و پایتون اشاره کرد.
۲- برنامه نویسی موبایل
بعد از برنامه نویسی تحت وب، پر درآمدترین حوزه در برنامه نویسی، برنامه نویسی موبایل است. لازم است این موضوع را بدانید که بهترین زبان برای برنامه نویسی موبایل، زبان جاوا است. پس ابتدا جاوا را یاد بگیرید و بعد از طریق اندروید استودیو کدنویسی را در قالب پروژه شروع کنید.
اگر می خواهید IOS کار کنید باید زبان سوئیفت را یاد بگیرید. اما اگر درآمدزایی در کوتاه ترین زمان برای شما حائز اهمیت است، پیشنهاد ما به شما این است که زبان جاوا را یاد بگیرید. سعی کنید فقط مفاهیم پایه ای را بیاموزید و بعد سراغ اندروید استودیو بروید.
۳– برنامه نویسی تحت ویندوز
از برنامه نویسی تحت ویندوز بیشتر در پروژه های دولتی استفاده می شود و اصولا هزینه خیلی خوبی هم برای این کار در نظر گرفته می شود. این حوزه کاری نسبت به دو مورد بالا بازار کار محدود تری دارد.
۴– برنامه نویسی هوش مصنوعی
برنامه نویسی هوش مصنوعی جزو جذاب ترین حوزه ها به شمار میرود اما مانند سه حوزه دیگر درآمدزا نیست ولی اگر واقعا کار بلد باشید می توانید به درآمدهای خوب برسید. بهترین زبان های برنامه نویسی برای کسب درآمد در این حوزه پایتون و سی شارپ هستند. البته زبان های دیگری نیز وجود دارد اما این دو زبان از لحاظ یادگیری و قدرت برنامه نویسی شرایط بهتری دارند.