معرفی زبان های برنامه نویسی کاربردی

معرفی زبان های برنامه نویسی کاربردی

زبان برنامه نویسی یکی از ویژگی ‌های بارز و البته نهان هر اپلیکیشن، وب‌ سایت و به طور کلی نرم افزاری است که ما در طول روز مشغول استفاده از آن ها هستیم. این روزها در هر صنعتی استفاده از کامپیوتر و فناوری تکنولوژی کاملا ضروری و جا افتاده است و می توان به عنوان یکی از ارکان اصلی هر صنعتی آن ها را شناخت. یکی از موارد بسیار مهمی این روزها و با توجه به پیشرفت تکنولوژی دانستن و یادگیری آن کاملا ضروری می باشد، برنامه نویسی و زبان های برنامه نویسی کاربردی است.

در این مقاله می خواهیم زبان های برنامه نویسی کاربردی را برای شما کاربران عزیز معرفی کنیم. با ما همراه باشید.

Python

این مورد جز زبان برنامه نویسی شی گرا ، تفسیر شده و محبوب با کارایی فراوان است. این زبان برنامه نویسی دارای ساختار داده ‌های داخلی و حاضر است و همین مورد سبب شده است تا پایتون در سطح بالاترین زبان ‌ها جای بگیرد. روش یادگیری آسان زبان تأکید زیادی بر خوانایی دارد و در نتیجه هزینه نگهداری برنامه ‌های تولید شده با آن هم کاهش چشم گیری دارد. این زبان برنامه نویسی پشتیبانی کاملی از ماژول ‌ها و بسته‌ های حاضر به عمل می آورد، که در این صورت استفاده دوباره کد در آن بسیار ساده می‌شود.

Java

جاوا جز زبان های برنامه ‌نویسی به شمار می رود که تولید کنندگان از آن برای تولید نرم افزارهای کامپیوتری بهره می برند. جاوا در بین جز تکنولوژی های محبوبی است است که تا به حال بر زندگی روزمره ما تأثیر فراوانی گذاشته است . اگر در مورد جهان مدرن کدگذاری کنجکاو هستید و تحقیق می کنید، احتمالا حالا دیگر می دانید که جاوا در دنیای فناوری چقدر تأثیر گذاشته است. با روی آوردن به جاوا و استفاده کردن از آن بسیاری از موانع را در این زمینه پشت سر خواهید گذاشت و به این نتیجه میرسید که کار کردن با آن چقدر ایده آل است.

زبان برنامه نویسی C/C++

این مورد جز زبان های برنامه ‌نویسی شی‌گرا به حساب می آید که توسعه‌ یافته از زبان C می باشد. زبان C جهت تولید نرم افزارهای پایه، مثل اکثر سیستم‌عامل‌ ها و زبان C++ در تولید نرم افزارهای سطح‌ بالا، مانند بازی ‌ها مورد بهره قرار می‌گیرد.

C ++ دقیقا هر چیزی که در C است را شامل می شود و همچنین از برنامه نویسی شی گرا (OOP) پشتیبانی به عمل می آورد. جدا از این، C ++ دارای ویژگی‌ها و توانایی های ویژه ای است که هر یک آن ها در نوع خود می توانند بسیار ارزشمند و مفید در این زمینه باشند.

در حقیقت زبان ++ C قابلیت توسعه دارد، زیرا هر برنامه نویسی می‌تواند آن را با توجه به چیزی که در نظر دارد تعریف کند.

این روزها می بینیم که از این زبان برنامه نویسی در نرم افزارهای کاربردی و همچنین وب‌سایت بهره برده می شود و میبینیم که همه ما هر روز به نوعی در حال استفاده از این زبان هستیم. ابزارهایی مثل ادوبی و حتی وبسایت گوگل، مایکروسافت و فایرفاکس این زبان برنامه نویسی بهره برده اند.

سی شارپ

زبان برنامه نویسی سی ‌شارپ از کارهای کمپانی صاحب نام مایکروسافت است و برای نرم افزارهای موبایلی با پایه‌ی ویندوز ، برنامه ‌نویسی بک‌اند یا همان پسین مورد بهره قرار می‌گیرد. استفاده کنندگان سی‌ شارپ، این زبان را به دلیل داشتن رابط کاربری ساده و طراحی جذابش دوست دارند. این زبان یکی از زبان های برنامه نویسی به حساب می رود که در آینده بسیار به کار خواهد آمد و اگر علاقه دارید که در سیستم‌ عامل ویندوز، برنامه تولید کنید، قطعا زبان سی‌شارپ برای شما مفید خواهد بود.

این مورد یک زبان برنامه نویسی جدید و با کاربردهای زیاد است که توسط بسیاری از کاربران در همه دنیا مورد استفاده قرار میگیرد. C # یا همان سی شارپ معمولا در فریم ورک Windows .NET توسط کاربران استفاده می‌شود، امام باید بگوییم که می تواند روی یک سیستم عامل منبع باز هم ارزش خود را نشان دهد. این زبان برنامه نویسی بسیار پر کاربرد و شی گرا (OOP) می باشد که با توجه به خدمات خوبش بسیار مورد اعتماد کاربران است.

زبان برنامه نویسی آر R

این زبان برنامه ‌نویسی در سال ۱۹۹۳ میلادی به وسیله رابرت جنتلمن/Robert Gentleman و همکارش راس ایهاکا/Ross Ihaka تولید و در دسترس قرار گرفته است. عنوان «R» از نخستین حرف اسم تولید کننده آن برداشت شده است و می تواند با همه سیستم‌ع امل‌ ها از جمله ویندوس، لینوکس و مک کار کند. این زبان برنامه‌ نویسی جز رایگان ها است و کاربران می توانند بدون پرداخت هزینه از آن استفاده کنند.

آر برای محاسبات آماری و گرافیک یک زبان و محیط به شمار می رود. این زبان را می‌توان به عنوان زبان برنامه نویسی شناخت که با روش اجرای کد متفاوت ‌تر از S در دسترس کاربران قرار گرفته است. بین این دو زبان فرق زیادی وجود دارد، ولی با همه این ها نرم افزارها و ابزارهایی که با S تولید شده‌ اند را می‌توان به سادگی با R عوض کرد و به گونه ای آن ها را بروزرسانی کرد.

R در نوشتن تعداد قابل توجهی از محتواهای نموداری مانند آزمون‌های آماری کلاسیک، مدل سازی غیرخطی و خطی ، تجزیه و تحلیل ‌ها، خوشه بندی ، طبقه بندی‌ها و … مورد بهره قرار می‌گیرد. این زبان جز زبان های منبع باز می باشد که در نتیجه باعث می شود استفاده از آن توسط هر سیستم عاملی ساده باشد. یکی از موارد مثبت در مورد زبان R سهولت استفاده از آن است که باعث می شود کاربران بهتر با آن ارتباط برقرار کنند.

سویفت

سویفت یک زبان برنامه‌نویسی تازه کار است که شرکت اپل در سال ۲۰۱۴ آن را در دسترس قرار داد.استفاده از این زبان برنامه ‌نویسی جهت توسعه‌ی نرم افزارهای با پایه‌ی iOS می باشد. همچنین این زبان از زبان شی‌گرای C بسیار آسان تر است.

Swift یک روش بسیار عالی و کاربردی برای نوشتن اپلیکیشن، چه برای دسک‌تاپ، تلفن، سرور یا هر مورد دیگری که توانایی اجرا کد را داشته باشد، است. سویفت زبان برنامه نویسی قابل اطمینان، پر سرعت و تعاملی است که می توان با استفاده از آن بهترین برنامه ها را تولید کرد.

سویفت برای برنامه نویسان تازه کار انتخاب بسیار هوشمندانه ای می باشد. نوشتن کد در محیط کدنویسی Swift شرایط را به گونه ای جلو می برد که قبل از کامل شدن مراحل تولید و اجرای نرم افزار، کدها را تست نمایید و به سرعت نتیجه را ببینید.

PHP

PHP که برگرفته شده از «زبان پیش‌پردازنده‌ی فوق‌ متنی» است جز زبان های برنامه ‌نویسی تحت سرور است. از این زبان جهت راه اندازی وب ‌سایت ‌های پویا و پایا یا نرم افزارهای تحت وب بهره برده می شود. یادگیری این زبان چندان دشوار نیست و مستقل از هر سیستم ‌عاملی به حساب می آید.

اسکریپت ‌های این زبان برنامه نویسی تنها در سروری که PHP نصب نموده است تفسیر خواهند شد. کامپیوترهای کلاینت جهت دست یافتن به اسکریپت‌ های PHP تنها نیازمند یک مرورگر وب هستند.

در زمان کد نویسی با این زبان ، این که پیش از هر چیز بدانید زبان اسکریپت نویسی چیست، اهمیت زیادی دارد.

سایت ها و نرم افزارهای فراوانی در دنیای IT‌ طراحی و تولید شده اند که همه آن ها از یک زبان‌ جداگانه و یا چند زبان استفاده می کنند. در این میزان از زبان ‌های جدید که همیشه در حال افزایش هستند، PHP همیشه به شکل مستقل در جای خود قرار دارد و همچنان هم از آن استفاده‌ های زیادی می ‌شود.

GO

Go که برخی آن را با نام Golang هم می شناسند. یکی از زبان های برنامه ‌نویسی پرطرفدار است که شرکت گوگل/Google در سال ۲۰۰۹ میلادی کار توسعه آن را تمام کرد.این زبان برای نرم افزارهای تحت وب نه چندان بزرگ، API ها و سرورهای وب عالی بسیار مناسب است.

متلب

متلب یکی دیگر از زبان های برنامه نویسی است که طرفداران زیادی در سراسر جهان دارد. از این زبان برای تحلیل داده در صنایع گوناگون استفاده می شود. همچنین به شکل وسیعی از این زبان در دید کامپیوتر و پردازش تصویر هم استفاده می شود.

این زبان برنامه نویسی توسط میلیون‌ها دانشمند و مهندس در کارهای گوناگون استفاده می شود. کاربران می توانند از متلب برای طیف بزرگی از نرم افزارها، از جمله یادگیری ماشین و یادگیری عمیق ، ارتباطات و پردازش سیگنال ، پردازش فیلم و تصویر ، سیستم ‌های کنترل کننده، اندازه گیری و آزمون و همچنین زیست محاسباتی استفاده کنید.

Rust

Rust یک زبان بسیار محبوب و کارآمد است و جز زبان های آینده دار و قابل اعتماد نیز به شمار می رود. در حالی که در زمینه سینتکس با C++ دارای تشابهاتی است، ولی این زبان برنامه نویسی از حافظه محافظت می‌کند بدون این که نیاز به پاک ‌سازی باشد.

از میان امکانات ایده آل Rust می توان به مستندات کامل، رابط کاربری مناسب با پیام‌های خطای سازنده و ابزارهای بی نظیری مثل مدیریت بسته داخلی اشاره کرد. از این زبان برنامه نویسی معمولا به عنوان زبانی آینده‌ دار صحبت می کنند چرا که امکانات و پشتیبانی بسیار خوبی دارد. این زبان یکی از پر کاربرترین زبان های برنامه نویسی در سراسر جهان است.

زبان برنامه نویسی راست نخستین بار در موزیلا خود را نشان داد و از همان موقع کمپانی هایی مثل مایکروسافت، دراپ باکس، فیس‌بوک و چند شرکت نام آشنای دیگر از این زبان استفاده می کردند. یکی از دلایل محبوبیت Rust این است که از نظر کارکرد به C شباهت هایی دارد و می تواند همانند زبان نامبرده کارایی جذاب و پر قدرتش را به رخ کاربران بکشد.

Typescript

این زبان برنامه نویسی که در سال ۲۰۱۲ کار خود را آغاز کرد، یک زبان برنامه نویسی شی‌گرا، منبع باز، با امکانات بسیار عالی و یک مجموعه کامل از جاوا اسکریپت به حساب می آید و می توان گفت جز زبان هایی است که قطعا در آینده بیش از این خود را نشان خواهد داد.

این زبان برنامه نویسی به وسیله شرکت مایکروسافت در دسترس قرار گرفته است و از نظر عملکرد جز چند زبان برتر دنیا است. همان گونه که می دانید جاوا اسکریپت انواع مختلفی ندارد اما Typescript انواع مختلفی دارد که همین مورد سبب می شود کنترل متغیرها و پارامترها ساده تر شوند.

این زبان توانایی دارد که کد را به جاوا اسکریپت بدل کند و تمام جاهایی که جاوا اسکریپت کار می کند، می‌توان Typescript را نیز اجرا نمود.

SQL

دقیقا مانند پایتون، زبان برنامه نویسی SQL هم جهت بهره بردن از داده‌ها در برنامه‌های کاربردی وب استفاده می شود. ولی با همه این ها، برخلاف دیگر زبان‌های کدنویسی که تا به حال معرفی کرده ایم، SQL در یک پایگاه داده شرایط را برای ذخیره، استخراج و دستکاری داده‌ها فراهم می‌کند.

SQL  به عنوان زبان اورجینال برنامه نویسی پایگاه داده دارای نشانه گذاری ویژه خود است که در صورت یادگیری آن ها می توانیم برای برقراری ارتباط موثر با پایگاه‌ های داده اقدام کنیم. کاربرانی که به کار با نرم افزارهایی که از پایگاه‌های داده بهره می برند علاقه دارند مثلا شبکه‌های اجتماعی، کتابخانه‌های موسیقی و درگاه‌های پرداخت ، باید SQL را دنبال کنند. این زبان برنامه نویسی هم جز زبان های آینده دار است و قطعا در آینده بیشتر به چشم خواهد آمد.

سخن پایانی

جاوا اسکریپت و پایتون دو زبان برنامه نویسی هستند که در استارت آپ ‌ها و در بین کاربران بسیار محبوب شده اند و از آنها در این فضاها استفاده های زیادی می شود. تعداد قابل توجهی از استارت آپ ‌ها از این دو زبان برنامه نویسی به عنوان چارچوب ‌های بک ‌اند یا همان پسین خود بهره می برند.

همچنین این دو زبان برای یادگیری گزینه بهتری هستند چرا که ساده تر هستند و به همین علت بهترین زبان‌ های برنامه نویسی برای مبتدیان و افراد تازه کار به حساب می آیند. جدا از این مورد، هر دو این زبان ها فرصت ‌های شغلی زیادی را برای آن دسته از کاربرانی که به دنبال شغل هستند،مهیا خواهند کرد.

در نتیجه اگر هدف شما داشتن شغل است و می خواهید که یک شغل آینده دار برای خود دست و پا کنید، برنامه نویسی با پایتون و جاوا اسکریپت قطعا برای شما مناسب خواهد بود.

PHP و جاوا بیشتر در شرکت‌های بزرگ کاربرد دارند.

متلب و آر برای تجزیه و تحلیل های مختلف کارایی دارند.

نویسنده

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *