روتر به چه معناست و چه وظایفی بر عهده دارد؟
به کمک روتر شبکههای رایانهای مختلف میتوانند به یکدیگر متصل شوند. زمانی که دادهها از گره شبکههای متفاوتی برای یکدیگر فرستاده میشوند، از مسیریاب روتر کمک میگیرند. حتی برای اتصال شبکه های محلی از طریق مودم به اینترنت از مسیریاب استفاده میکنند. برای انتقال دادهها هر گره باید شناسه مختص شبکه را بداند زیرا در مسیر انتقال، شبکه های مختلفی وجود دارند که مسیریاب بهترین مسیر را برای انتقال داده انتخاب میکند.
نحوه عملکرد مسیریاب به چه صورت است؟
مسیریاب هنگام دریافت داده ابتدا آی پی مقصد را میخواند، اگر مبدأو مقصد شبکه یکی باشد مسیریاب مستقیماً بسته را به مقصد ارسال میکند اما اگر ارسال به شبکه دیگری باشد روتر به جدول مسیریابی مراجعه کرده و پس از انتخاب مسیر، بسته را به روتر بعدی میفرستد. جدول مسیریابی وظیفه ذخیره مسیرهای شبکه مجاور یا شبکههای دورتر را بر عهده دارد. با استفاده از این اطلاعات مسیریاب روترهای بعدی را شناسایی می کند و داده ها را به آن تحویل می دهد. اگر روتر نتوانست بهترین مسیر را بیابد داده ها را با مسیر پیش فرض به آی پی انتقال می دهد.
انواع مسیریاب از نظر کاربردی
1. روتر سیمی
روتر سیمی برای دریافت دادهها از طریق اتصالات سیمی به رایانه متصل میشود. این روترها شبکهNAT را ترجمه می کنند. NAT به رایانههای مختلف برای اتصال به روتر سیمی اجازه اشتراک گذاری یک آدرس آی پی را می دهد.
2. روتر بی سیم
از یک یا چند آنتن استفاده میکند. این آنتن ها داده های حاوی کد باینری را به سیگنال های رادیویی تبدیل میکنند .روترهای بی سیم شبکه محلی wifi را ایجاد میکنند.
3. روتر مجازی
نرم افزارهایی هستند که به رایانه و سرور ها اجازه می دهند که بسته داده را مانند روتر فیزیکی به اشتراک بگذارند. این روتر ها نسبت به روتر فیزیکی انعطاف پذیری بیشتری دارند زیرا با توسعه بیزینس مقیاسبندی میشوند.
4. روترهای اصلی
این روترها به جای انتقال داده بین چندین شبکه، بسته داده را در داخل شبکه به اشتراک میگذارد و به دلیل انتقال اطلاعات سنگین، عملکرد بالایی دارند.
5. روترهای لبه
این روترها در مرز شبکه قرار دارند و داده را در چندین شبکه منتقل میکنند.